Pri objednávke nad 30eur máte dopravu zdarma.

Kratom

Kratom je doplnok, ktorý sa používa už tisíce rokov. Ako mnoho bylinných a liečivých zázrakov, tak aj kratom pochádza z juhovýchodnej Ázie, kde je už dávno známy svojimi stimulačnými a sedatívnymi účinkami.

 

Čo „Kratom“ znamená?

Inak známy ako Mitragyna speciosa, tropická rastlina pochádzajúca predovšetkým z Thajska a Indonézie. Používa sa kvôli prirodzene vytvoreným alkaloidom, mitragýnu a  7-hydroxymitragynínu, ktoré sú známe najmä svojimi analgetickými vlastnosťami. Zväčša ho nájdete v podobe práškov či kapsúl.

 

Ako kratom funguje?

 

Najdôležitejšie sú listy stromu, ktoré sa sušia rôzne, záleží od každého kmeňa, na základe čoho sa rozdeľujú do skupín. Ako sme už spomínali, zvyčajne sa vyskytuje v podobe práškov, ale zvykneme ho používať aj vo forme čajov. Je nápomocný pri znížení bolesti, posilňuje imunitný systém, zlepšuje náladu a udržiava vaše srdce zdravé.  Stimulačný účinok tohto lieku dokáže pomôcť zvýšiť životný elán, dobiť vás energiou a zvyšovať vašu koncentráciu.

 

Bolesť a kratom

Azda najdôležitejším účinkom je zmiernenie bolesti, za čo môžu alkaloidy, ktoré sú v listoch kratomu obsiahnuté. Red Bali, červený a jeden z najefektívnejších kmeňov, má na používateľov blahodarné účinky.  Červený kmeň je charakteristický svojimi relaxačnými účinkami a schopnosťou pomáhať pri bolestiach.

 

Čo s náladou?

Prírodné alkaloidy v listoch kratomu dokážu zlepšiť náladu používateľa už behom pár minút. Štúdie potvrdili, že stimulujú nervový systém a napomáhajú k uvoľňovaní endorfínov, ktoré nielen zvyšujú náladu, ale aj upokojujú vašu myseľ.

 

Imunita počas celého roka

Čo viac si priať ako zdravie v tomto hektickom, koronovom období? Látka mitragynín pôsobí antivírusovo a je známe, že skvelo pôsobí na imunitný systém jedinca. Listy kratoma obsahujú prirodzene vyskytujúce sa antioxidanty, ktoré pomáhajú telu bojovať proti voľným radikálom v tele. Udržiavajú vás „nad vodou“, dodávajú motiváciu a pomáhajú pri stresových situáciach vo vašom živote